به گزارش خبرگزاری مهر، رسانه های غربی همچنین از افزایش تعداد سناتورهایی که از اعمال تحریم های جدید علیه ایران حمایت می کنند خبر می دهند و از سوی دیگر مقامات کاخ سفید نیز بطور مرتب در مورد تاثیرات منفی این اقدام قانونگذاران آمریکایی هشدار می دهند.
در این میان رویترز در خبری از حمایت 59 نفر از سناتورهای آمریکایی با اعمال فشارهای جدید بر ایران گزارش داده اما یکی از اعضای مجلس سنا شب گذشته به شبکه خبری سی ان ان گفت که در حال حاضر 77 نفر از سناتورها از لایحه موسوم به ایران عاری از سلاح هسته ای حمایت کرده اند و در صورتیکه حمایت آنها نهایی شود، اوباما نمی تواند آن را وتو کند.
در همین رابطه نوبت به "جی کارنی" سخنگوی کاخ سفید (مسئول مطبوعاتی کاخ سفید) رسید تا با تکرار پیامدهای منفی اقدام سناتورها با دیگر بر وتو شدن این مصوبه احتمالی از سوی "باراک اوباما" رئیس جمهور آمریکا تاکید کند.
سناتور رابرت منندز
کارنی در اظهارت خود گفت: هنوز امیدواریم و فکر می کنم به دلیل تبعاتی که این تحریم ها بر روی مذاکرات در حال انجام داشته و امکان حل مسالمت آمیز آن را از بین می برد، کنگره از تصویب تحریم های جدید خودداری کند.
کارنی با بیان اینکه نمی خواهد پیشگویی کند گفت: اگر سناتورها این تحریم ها را تصویب کنند مطمئنا با ضربه زدن به وجهه آمریکا در میان متحدان خود موجب تضعیف ساختار کلی تحریم های فعلی می شوند و از سوی دیگر به ایران این امکان را می دهد که اعلام کند آمریکا در مذاکرات حسن نیت ندارد.
کارنی در 19 دسامبر نیز هشدار داده بود: ما فکر نمی کنیم که لایحه تحریم ها تصویب شود. اما اگر تصویب شود، رئیسجمهور آن را وتو خواهد کرد.
در این میان رابرت منندز، رئیس کیته روابط خارجی سنا، با بیان اینکه تحریم های جدید موجب ضمانت سیاست های آمریکا علیه ایران می شود، از اعمال فشارهای جدید بر تهران حمایت کرد.
منندز در یادداشتی در روزنامه واشنگتن پست از وضع تحریم های جدید علیه ایران حمایت کرد. وی در مطلب خود مدعی شده که پیشرفت دیپلماتیکی که منجر به جلوگیری از برنامه هستهای تسلیحاتی ایران بشود نتیجه مورد ترجیح اوباما در مذاکره با ایران خواهد بود.
منندز مدعی شده که حمایت از این دستاورد با اتخاذ یک سیاست بیمه و ضمانت دیپلماتیک اقدامی عملگرایانه معقول در این راستاست.
اما جی کارنی تأکید کرد که تحریم های جدید، خلاف نتیجه ای را به همراه دارد که رابرت منندز به دنبال آن است. به گفته کارنی لایحه تحریمهای جدید، در واقع ساختار تحریمهای کنونی را تضعیف میکند زیرا اعتماد شرکای بین المللی آمریکا تضعیف میشود.
روز گذشته نیز برنادت میهان، سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا، در واکنش به اقدام سناتورها برای اعمال فشارهای جدید بر ایران گفته بود: اگر برخی از اعضای کنگره می خواهند که ایالات متحده دست به اقدام نظامی بزند، باید در برابر مردم آمریکا این سخن را بگویند.
به گفته میهان، طرح سناتورها در تضاد با اقدام مسالمت جویانه دولت برای برطرف کردن نگرانیهای جامعه جهانی در خصوص برنامه هستهای ایران است.
سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا اظهار داشت طرح پیشنهادی سناتورها جامعه جهانی را دچار تفرقه کرده و باعث می شود ایران نیز موضع سخت تری بگیرد و مذاکرات احتمالا پایان یابد.
برنادت میهان همچنین گفت که اگر اعضای کنگره خواهان جنگ با ایران نیستند، چرا باید از طرحی حمایت کنند که احتمالا راه را بر دیپلماسی می بندد و آمریکا را بر سر دو راهی جنگ یا پذیرش پیشرفت برنامه هستهای ایران قرار می دهد.
میهان در ادامه تاکید کرد که باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا،خود را متعهد به آزمون کامل دیپلماسی در قبال برنامه ایران میداند و معتقد است که قبل از اتخاذ گزینه های دیگر باید دید که آیا دیپلماسی می تواند به یک راه حل جامع بینجامد یا نه.
این اظهارات میهان در واکنش به انتشار خبرهایی در مورد افزایش تعداد سناتورهای حامی اعمال تحریم های جدید علیه ایران ایراد می شود. به گزارش مهر، کاخ سفید نیز به شدت درباره تصویب این تحریم ها هشدارد داده و "جان کری" وزیر امور خارجه آمریکا هشدار داده که حتی اگر این تحریم ها نرم نیز باشند بازهم سبب از بین رفتن توافق ژنو خواهند شد.
علاوه بر جان کری، "باراک اوباما" رئیس جمهور ایالات متحده، نیز هشدار داده که در صورت تصویب این تحریم ها، آن را وتو خواهد کرد. کمیته بانکداری سنا که مسئول پیگیری تحریم های آمریکا علیه کشورهای مختلف است اعلام کرده که این تحریم های جدید در این کمیته به تصویب نمی رسد و سناتورهایی که خواهان تصویب آن هستند باید مسیر دیگری را برای رسیدن به خواسته خود طی کنند.
به گفته سناتور "تیم جانسون" رئیس کمیته بانکداری سنا، اظهارات جان کری در مورد تاثیر منفی این تحریم ها بر توافقنامه ژنو درست است.
نظر شما